Det mobile bredbånd – Du har kun 3 forsøg!

Til min daglige togtur har jeg en lille usb stick med mobilt bredbånd, som (nogengange) kan hjælpe mig i mine bestræbelser om at være online altid. Hver gang jeg skal bruge den, starter den en lille applikation op, hvor jeg skal logge ind og tilslutte computeren til nettet.

Det første jeg bliver mødt af er følgende skærmbillede:

mobiltbredbaandkun3forsoeg

Teksten “Du har kun 3 forsøg tilbage” springer mig i hovedet.

På det tidspunkt har jeg endnu ikke forsøgt at logge på det mobile bredbånd, og alligevel skal jeg mindes om, at der kun er 3 forsøg. Det skaber altid en lille bitte angst inde bagerst i hovedet for at skrive forkert PIN. For det er jo ikke 3 forsøg, det er kun 3 forsøg – allerede fra starten.

Medmindre at meningen er at gøre brugeren lidt bange for at skrive forkert – og derved ekstra opmærksom på hvad der bliver skrevet, ville jeg foretrække, at der stod “Du har 3 forsøg”, og når man så havde tastet forkert første gang, kunne de gøre opmærksom på at jeg nu har færre forsøg  med et “Du har nu kun 2 forsøg tilbage”.

Så ville man i hvert fald fjerne en lille smule angst fra denne bruger.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *