HBO tager tronen – men hvad med piggybackerne?

Hvis du har været på sociale medier i løbet af de sidste par måneder (og hvem har ikke det?), har du ikke kunne undgå at se posts om HBO serien Game of Thrones. Sidste søndag (mandag her i Danmark) startede 4. sæson af serien, og HBO havde varmet op over et par måneder til sæsonen.

Selvfølgelig havde HBO brugt det generelle hashtag #got på twitter, men til kampagnen havde de desuden taget to andre i brug, #beautifuldeath og #takethethrone .

Som alle, der har set tv-serien eller læst bogserien bag, ved, så er serien kendt for at ingen af personerne kan vide sig sikre – alle kan dø. Og beautifuldeath kampagnen spiller på dette, da den er en serie af flotte tegninger af alle de dødsfald, der har været i de første 3 sæsoner af tv-serien. Kampagnen fortsætter iøvrigt under 4.sæson, hvor der hver onsdag kommer et nyt billede fra weekendens afsnit.

 

Seth Meyers on the Throne - from winteriscoming.net
Seth Meyers on the Throne – from winteriscoming.net

#takethethrone kampagnen er i stedet centreret omkring kongetronen, hele serien handler om.  Udover at HBO selv har brugt tagget, blev det også brugt af en del andre under fx SXSW i starten af marts, hvor der var en Game of Thrones udstilling. Her kunne man få taget et billede, hvor man sidder i tronen, hvilket blandt andet både Seth Meyers og Grumpy Cat benyttede sig af.

Grumpy Cat - from mashable.com
Grumpy Cat – from mashable.com

Piggybackers

Men en del andre benyttede også hashtagget til deres egne formål.  Som man kan se i dette screenshot fra Twitter (fra d. 7 april – dagen efter den amerikanske premiere på 4. sæson), så hoppede både Burger King, Benji Madden og InStyle på tagget også.

Twitter Screenshot #takethethrone

Både for Burger King og InStyle er det lykkedes at dreje tweetet, så det handler om deres egne produkter, samtidigt med at det er i hvert fald lidt relevant for #takethethrone interesserede. Nok mere relevant i InStyles tilfælde end i Burger Kings, imens at Benji Maddens tweet mere er et “se mig” tweet i et forsøg på holde sig selv relevant.

Hvis man kigger på #takethethrone tagget nu, så er det desværre blevet en del forurenet af en masse tweets, der lige som Benji Madden mere er et forsøg på at blive set, end på at dele relevant indhold. Så HBOs succes har nok ødelagt det hashtag for dem, men da deres kampagne ikke har været enstrenget – og da deres fans nok skal følge serien lige meget hvad – så kommer det ikke til at betyde så meget for dem. Og mon ikke de finder på et nyt hashtag til 5. sæson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *